Tábori levelek Csipinek | 08

TÁBORNAPLÓ
PEOPLE TEAM tábor gyerekszemmel

Sorozatunkban bemutatjuk, milyen leveleket fogalmazott meg egy, a PEOPLE TEAM kecskeméti nyári táborában nyaraló diák otthon maradó barátjának.

Sokk után buli

6. nap a táborban

Július 24. (péntek)

Kedves Csipi!

Annyira hiányzol! A nap rettenetesen indult. Összevesztünk Petrával. Az én bénázásom az oka. Valahogy sikerült ráöntenem a vörös körömlakkot az esti buliba kikészített ruhájára. Tényleg nem akartam. Igaza volt, hogy kiabálni kezdett velem. Annyira, hogy a színész lányok átjöttek, hogy nem hagyjuk őket aludni. Bocsánatot kértem, de nem volt hatása. Te biztosan egy perc alatt megoldottad volna az ügyet. A végén már a tehetetlenségtől lettem mérges, hogy nem tudjuk megbeszélni. Dühösen rávágtam az ajtót, és elindultam megkeresni a fiúkat. Rengeteg dolgunk volt még. Kis idő múlva megjelent Petra is elég durcásan. A srácok rögtön levették, hogy valami nem stimmel. Dani meglepő tehetségről tett tanúbizonyságot a lányos perpatvarok elsimításában. Eddig nem árulta el, de három húga van: 11, 13 és 14 évesek. Kemény élete lehet. Nem csodálom, hogy kialakította a túlélési stratégiáit. Végül Petra elfogadta a bocsánatkérésemet. Megállapítottuk, hogy szent a béke. A ruhaproblémát jegeltük estig, nagyobb katasztrófákat kellett megelőznünk.

Megkezdtük az esti vetítés előkészületeit. Az ikrek kezelték az adathordozóra mentést. Elmélyülten dolgoztak, amikor Bazsi hirtelen felüvöltött. A rémülettől meghűlt bennem a vér. Az ikrek életükben először nem értették meg egymást. A bal kéznek fogalma nem volt, mit csinál a jobb. Halálsápadtan álltak fel a helyükről. A teljes, véglegesített verziót törölték a gépről! Az egész csoport néma csendben állt. Azt hittem, elájulok. Petra elsápadt, Dani csak azért nem omlott össze, mert a mankójára támaszkodott. Mindennnek vége, elveszett az egész heti munkánk! Mazsi meg se rezdült. Gyorsan lenyelte a Hangárból a terembe lopott kifli utolsó darabját (az utóbbi napokban mesterire fejlesztette a csempészést), felállt, és halálos nyugalommal odalépett az ikrekhez, majd közölte, hogy ne aggódjunk, megoldja. Nekiállt visszavarázsolni a törölt adatokat. Munka közben egyre-másra dobta be a gumimacis cukorkákat. Néha ingatta a fejét, a homlokát ráncolta, és sóhajtozott. Olyan volt, mint egy aggódó medvemama. Egy óra múlva felállt a komputertől, és széles mosollyal átadta a teljes filmet tartalmazó USB-t. Ezenkívül az egészet feltette a netre is, hogy biztosan ne vesszen el.

Vacsora után kezdődött a vetítés, nyolc film készült el. Nagyon büszkék voltunk magunkra. Néhány bakit azért felfedeztem a műben. Benne felejtettünk néhány másodpercet a Steven Seagal-arckifejezésű táborvezetőből. Egyszer a vámpírhadsereg mögött feltűnik a kólát szürcsölő Mazsi. Egy másik jelenetben a 300 évvel ezelőtti tájba belerondít egy elhaladó autó. Néhol kissé zajos a felvétel. A tábor melletti építkezésen pont betont bontottak. Ezek apróságok, még Spielberggel is előfordult jó párszor. Kérdezgettem a többieket, de csak dicsérő kritikákat kaptunk. A tanáraink is meg voltak velünk elégedve. Az oklevelemre ráírták, hogy még sokra vihetem mint „location coordinator”.

Petrával felszabadultan és gondtalanul készülődtünk az esti bulira. Holnap már csak a csapatok eredményhirdetése van hátra. Remélem, ott sem vallunk szégyent. A körömlakksztori végére is pont került. Kölcsönadtam Petrának a kis fekete ruhámat. Még jó, hogy nem hallgattam Anyára, és elhoztam. Én a másik kisestélyit vettem fel, amelyet akkor csempésztem a bőröndömbe, amikor visszamentünk Anya táskájáért. Igazából még hálás is vagyok a feledékenységéért. Átjutottunk a diszkó kapuján. A biztonsági őrök ellenőrizték a jegyünket. Már délután óta lehetett belépőket szerezni. Minden jegyért valamilyen apróbb feladatot kellett elvégezni. Jó előre felbéreltünk néhány zöld táboros kisfiút, akik bomba üzletet csináltak. Fejenként vagy öt-hat jegyet szereztek meg, és ezeket becserélték az olyan lusta és elfoglalt kamaszoknál, mint mi. Csokikkal és fagyikkal megrakodva indultak a Hangár végébe osztozkodni. Az ikrek természetesen egyforma ingben jelentek meg. Mazsi is kitett magáért, fekete farmert és fehér, sőt foltmentes pólót húzott. Az est fénypontja az volt, amikor megjelent Dani mankó nélkül. A bokája most már teljesen rendbe jött. A világért sem hagyta volna ki a táncot. Öcsi is ott volt a diszkóban, az aranyszínű baseballsapkája világított a sötétben. A táncversenyben nem vettünk részt, inkább a büfében töltöttük a szünetet. A sporttáboros fiúk meghívtak egy üdítőre. Sajnos a diszkó csak tízig tarthatott a szomszédok miatt. Hiába van a tábor a város szélén, a négy nagy teljesítményű hangfal elég hangos tud lenni. A buli után jött a tanárok legnehezebb feladata: a gyereksereget fel kellett terelni az épületekbe, hogy mindenki legalább a szobája környékén legyen. A folyosókon spontán beszélgetőszigetek alakultak ki. Előkerült néhány társasjáték is. Éjfél körül a mókusok már alig álltak a lábukon. Megszántuk őket, és bementünk a szobába. Szerencsére senki nem kötelezett alvásra. Az utolsó estén ez esélytelen vállalkozás lett volna. Aztán úgy két óra tájban magunktól elszenderedtünk.

Kapcsolódó

Még több