Tábori levelek Csipinek | 06

TÁBORNAPLÓ
PEOPLE TEAM tábor gyerekszemmel

Sorozatunkban bemutatjuk, milyen leveleket fogalmazott meg egy, a PEOPLE TEAM kecskeméti nyári táborában nyaraló diák otthon maradó barátjának.

Két óra, két férj

4. nap a táborban

Július 22. (szerda)

Szia, Csipi!
A ma reggeli nyomozásunk eredménye lehangoló volt. Sajnos szó sincs a sportos srácokról. A zöld táboros kisfiúk voltak azok, akik a morzejeleket gyakorolták titokban. Éjszakai túlélőtúrát szerveznek a focipálya mellé, és úgy gondolták, hogy minden eshetőségre felkészülnek.

Szuperül nézel ki az új fürdőruhádban! Jó a színed is! Ma mi is voltunk strandon. Alig tudtam megakadályozni, hogy Öcsi lecsússzon a legnagyobb csúszdán; nem elég magas még hozzá. Viszont mindenáron ki akarta cselezni a felügyelő személyzetet, még a fekete kalapját is felvette, hogy idősebbnek látsszon. Mazsi viszont halált megvető bátorsággal vetette magát a mélybe. Robbanásszerű csobbanással érkezett meg a medencébe. Kiderült, hogy a víz az igazi eleme. Úgy úszik, mint egy delfin. Az ikrek bevetették helyzeti előnyüket. Egy jeggyel felváltva csúsztak ketten.

Ma beszerveztük az egyik táborvezetőt a filmbe. Nem nagyon akarta, de rábeszéltük. Utólag kiderült, hogy hiba volt. Egy rövid jelenetben szerepelt. Annyi lett volna a dolga, hogy egy kastélyban szomorkodó királylányt játsszon, aki vámpírhősünk levelét olvasva hol vidám, hol szomorú, hol meg dühös arcot vág. Leforgott öt perc. Mi azt hittük, hogy még el sem kezdte. Ám ő széles mosollyal közölte, hogy akkor kész is, ugye látszottak az arcán az érzelmek? Egyetértően bólogattunk, de belül kétségbeestünk az elvesztegetett idő miatt. Végül az egyik fotóstanár kárpótolt mindenért. Szuperül megoldotta a feladatot. A táborvezetőnek majd azt mondjuk, hogy véletlenül letöröltük az egészet.

A vacsora gyros volt, amit igazából szeretek is, meg nem is. Azért szeretem, mert mindig friss, és azt kérhetek bele, amit akarok. Senki nem nyaggat, hogy tessék zöldséget is enni. Meg mindig eszembe jutnak róla a nagy mozizások veled. Amit nem szeretek, hogy sorba kell állni. Gyrosozásnál nincs mókusokból álló pincérhad, így nincsenek vicces jelenetek sem. Senki nem esett hasra a tányérokkal. Nem volt verseny sem, hogy ki tudja előbb szétosztani a rábízott adagokat.

Már az ágyból írok, teljesen kész vagyok. A szolgáltatóház annyira jól sikerült, hogy két óra leforgása alatt lett két férjem, és kétszer elváltam. Mondhatom, elég viharos a szerelmi életem. Viszont gazdagodtam egy hugicával. Öcsi odajött hozzám, hogy szeretné, ha a kis barátnője a családunk tagja lenne. Megkért, hogy fogadjam őt is testvéremmé. Beleegyeztem, azzal a feltétellel, hogy nem nekem kell a kiscsaj gondját viselnem. A nagy eseményre Öcsi a kedvenc piros sapkáját vette fel. Azonnal kiderült a nagy barátság titka: a kislány is rajongója mindenféle fejfedőnek, kendőnek – általában bárminek, amit a fején vagy a hajában hordhat. A testvérré fogadásra egy indián tolldíszben jelent meg.

Az est fénypontja az volt, amikor megpecsételtük kis csapatunk kapcsolatát, és örök barátságot fogadtunk egymásnak. A klub természetesen bővíthető. Már szervezzük a tábor utáni találkozót. Koccintottunk a koktélbárban – igazi eprek voltak a szörpben –, majd elmentünk fényképeket csináltatni a fotószalonba. Mazsi eltűnt fél órára. Már kezdtünk aggódni, hogy mi lehet vele. Kiderült, hogy a jósnőnél volt. Azt nem árulta el, hogy mi lesz vele a jövőben. Nem gondoltam volna, hogy Mazsi, a mindig racionális matekguru ilyesmiben hisz.

Kapcsolódó

Még több