Tábori levelek Csipinek | 04

TÁBORNAPLÓ
PEOPLE TEAM tábor gyerekszemmel

Sorozatunkban bemutatjuk, milyen leveleket fogalmazott meg egy, a PEOPLE TEAM kecskeméti nyári táborában nyaraló diák otthon maradó barátjának.

Vámpírfilmet forgatunk

2. nap a táborban

Július 20. (hétfő)

Kedves Csipi!

Továbbra is nagyon hiányzol. Reggeli után ismét összeültünk, hogy kitaláljuk a filmet. Az eszközeink megvoltak: kaptunk kamerát, állványt és mindent, ami kellhet. Mazsi miatt a Hangárban tanakodtunk, hogy be tudja fejezni a harmadik kakaós csiga elfogyasztását. A médiatanárok néha megjelentek, és megkérdezték, kell-e segítség. Hosszas tanácskozás után arra jutottunk, hogy vámpíros filmet fogunk csinálni. De nem a vérszívás lesz a lényeg. Mazsinak hatalmas ötletei vannak. Ő lesz a rendező. Bazsi és Gazsi tapasztalt producerként elismerően bólogattak. Természetesen egyszerre. Dani lesz a vágó. Meg az operatőr. Meg még egy csomó minden más. Petrával az lesz a feladatunk, hogy helyszíneket keressünk, megtervezzük a jelmezeket, illetve felhajtsunk szereplőket. Az ikrek legkésőbb ma estére elkészülnek egy vázlatos forgatókönyvvel. A végső változat úgyis menet közben alakul majd ki.

Amikor Mazsi végre végzett a második reggelijével – mondanom sem kell, hogy másfél óra múlva ebéd –, elindultunk a médiások terme felé. Sajnos elakadtunk a Hangár bejáratánál lévő kajaügyeletnél. A Hangárból nem lehet ételt vagy italt kivinni, hogy ne legyen kosz az épületben. Mindig ül ott valaki, és figyel. Az éppen ügyelő mókus kiszúrta, hogy Mazsi zsebe nem a mobiljától dudorodik. Előkerült egy túrós bukta és egy sajtos kifli. Kénytelenek voltunk megvárni, míg a csoporttársunk harmadjára is megreggelizik.

Este PT’s Got Talent volt. Ez tavaly nem volt a mi turnusunkban. A lényege, hogy a tanárok meg a mókusok fellépnek különböző produkciókban, legyen az bármi. Jókat röhögtünk, ahogy bohócot csináltak magukból. Gyanítom, hogy nem minden produkció úgy sikerült, ahogy eltervezték. A bűvészt játszó robotikatanárnak például sehogy sem sikerült visszavarázsolnia az eltüntetett órát. Látszott rajta, hogy fogalma sincs, hol lehet a kellék. A gyerekek zsűrizhették a produkciókat. Nekünk, filmeseknek az volt a feladatunk, hogy felvegyük az egészet. Mi voltunk a jobb oldali kameraállás. Nem tudom, mennyire lehet majd használni a felvételt, mert valami folyton megzavart. Először beállt elénk egy 120 kilós angoltanár. Kézzel-lábbal elmagyaráztam neki, hogy nem ő a főszereplő. Aztán rájöttünk, hogy a kép azért homályos, mert Mazsi csokis kézzel hozzányúlt az objektívhez. Két kergetőző nyolcéves szlalompályának használta a kameraállvány lábait. Amikor az felborult, Dani világbajnok kapusokat megszégyenítő ívben vetődött az elrepülő felvevőgép után. Sikerült elkapnia, de a készülék kicsúszott a kezéből. Petra az utolsó pillanatban megmentette. Nem sok hiányzott, hogy ripityára törjön.

Az esti program után még volt egy drogellenes előadás a Hangárban a nagyoknak, így mi is engedélyt kaptunk, hogy dolgozzunk a filmen. Bazsi és Gazsi prezentálták a forgatókönyv vázlatát. Egy fiúról fog szólni, aki nem tudja magáról, hogy vámpír. Csak szépen lassan jön rá, hogy mi is ő valójában. Az egész 300 évvel ezelőtt játszódik. Petrával beindult a fantáziánk: keresnünk kell egy pincét, egy kastélyt. Forgatnunk kell majd erdőben, és jó lenne egy tavat is találni. Ez Kecskeméten valószínűleg nem lesz könnyű. Jó lenne, ha itt lennél. Tuti kapásból tudnád a megoldást. Keresnünk kell olyan tanárokat és gyerekeket, akik hajlandóak szerepelni. Jelmezeket kell gyártanunk. A tábor jelmeztára elég nagy, de azért nem minden. Emlékszel, amikor tavaly abroncsos szoknyában mentünk a városi vetélkedőre? A kecskemétiek nem tudták hova tenni a sok fura szerzetet.

Majdnem éjfél volt, amikor felmentünk a szobába. Végre ott találtuk a lakótársainkat. Vázoltuk nekik a filmes ötletünket. Megígérték, hogy segítenek, ahogy idejük engedi. A színészeket is sürgeti az idő. Igaz, hogy nekik két hetük van, de mégiscsak össze kell állítaniuk egy előadást.

Kapcsolódó

Még több