A zöld 443–444-es szobában lakó fiúk…

PT-MESÉK
PEOPLE TEAM tábor

…jelezték, hogy nem működik a hűtőjük. Az a kérdésük, hogy van-e rá megoldás, vagy hűtő nélkül maradnak?

Július 24. 11:51:08

Rögtön jött a válasz, hogy biztos csak nincs bekapcsolva. Megnéztem-e tutira. Ez pont olyan, mint amikor a számtechesek nézik hülyének az embert, amikor beáll a kék halál a gépén. Az első kérdés mindig az, hogy be van-e dugva egyáltalán. Igen, jelentem, a hűtő maximális fokozatra van állítva. Átdugtam egy másik konnektorba is, akkor se megy. Nem olyan rég mehetett tönkre, belül még teljesen hideg. A hűtő kell a srácoknak, mert még éjszaka is 25 fok lesz. Igaz, ha a kajaügyeletesek jól végzik a dolgukat, akkor a vízen kívül úgyse lesz más benne.

– Ó, ha a tábori hűtők mesélni tudnának! – sóhajtok, mire négy kíváncsi szempár szegeződik rám.

Oké, ha már itt vagyunk, és úgyis várunk a megoldásra, akkor elmondom a kedvenc sztorimat.

– Még táborozó voltam – nem is olyan sok évvel ezelőtt –, amikor is elhatároztuk, hogy megvicceljük az egyik szobatársunkat. Róla azt kell tudni, hogy iszonyúan pedáns volt. A téglatestre hajtogatott zoknijai szín szerint válogatva, katonás rendben sorakoztak a szekrényében. Az összes alsógatyája élére volt vasalva. Arra gondoltunk, hogy egy kis fagyasztással garantáltan gyűrődésmentessé tesszük a fehérneműt. Amíg ő gyanútlanul robotot épített délelőtt, mi elhelyeztük az alsókat a fagyasztóban. Úgy számoltunk, hogy estére tuti lesz a móka – kezdek bele.

Nem tudom, miért fészkelődnek és bökdösik egymást a fiúk. Ennyire nem lehetek unalmas. Meg a sztori csattanója még hátravan. Folytatnám, de azt veszem észre, mintha valami csöpögne. Kinyitom a mélyhűtő ajtaját, és felnevetek. Azt ne mondja nekem senki, hogy a történelem nem ismétli önmagát. A fagyasztóban egy Amerika Kapitány-os alsó olvadozott két, Hulk mintájú zokni társaságában. Nyilvánvaló, hogy a gazdájuk Bosszúállók-fan. Nem tudom, ilyenkor pedagógiailag mi a helyes reakció, de én nagyon viccesnek találom a helyzetet.

Hoppá, üzenet: úton az új hűtő.

Utólag nem bánom, hogy nem kellett befejeznem a mesélést. Nem hiszem, hogy újat tudtam volna mondani.

Kapcsolódó

Még több