Valamerre kallódik…

PT-MESÉK
PEOPLE TEAM tábor

…kettő mikrofonállvány, ha valaki véletlen rátalálna, írjon, köszi!

Július 24. 19:44:03

A tábor a nagy elkallódások és megkerülések helyszíne. Igazából olyan, mint egy hatalmas volt-nincs szekrény. Leteszel valamit, és simán lehet, hogy a következő pillanatban már nincs ott. Nem azért, mert ellopták, hanem mert valaki azt hiszi, megtalált egy elhagyott tárgyat, és már dobja is a talált tárgyak ládájába.

Ebben a ládában volt már minden: a mobiltelefonoktól kezdve a plüsspatkányon át a fogszabályzóig. Most éppen két mikrofonállványt keresek. Egy órája még megvoltak. Se a filmesek, se fotósok nem jelentkeztek. A színészek még gyanúsak, simán lehet, hogy bedolgozták őket a díszletbe mint ruhafogas, vagy akár űrlény. A mikrofonok, a hangfalak és az összes kábel megvan, úgy, ahogy a tavalyi tábor végén becsomagoltam őket. Amíg a válaszra várakozom, minden elektronikus eszközre hatalmas „Ne vidd el! Hangosítás!” feliratot gyártok. Így talán idén simán megy minden, és nem kell az esti program műsorvezetőjének az ordibátorba kiabálnia. Jó lenne, ha megkerülnének, és nem csak a tábor utolsó napján, a talált tárgyak bemutatóján.

A tanárok ilyenkor a legkülönbözőbb ruhadarabokat aggatják magukra. 33-as méretű strandpapucsot húznak a kezükre, lóg rajtuk vagy ötféle kulacs, fülbevaló, nyaklánc, plüssállatok, táboros pólók. A legkülönösebb tárgy eddig egy elhagyott hatodikos matematika-tankönyv volt. Ritkán látni ilyet egy nyári táborban. Soha nem derül ki, hogy a gazdája pótvizsgára vagy tanulmányi versenyre készült. Nem jelentkezett, lehet, hogy szántszándékkal szabadult meg tőle? Soha nem gondoltam volna, hogy egyáltalán gazdára talál akár egy is ezekből a tárgyakból.

Akkor értettem meg a program fontosságát, amikor tavaly megláttam az egyik manökenen a turnus eleje óta elveszettnek hitt napszemüvegem. Vastapsot kaptam, amikor behúzott nyakkal, szégyenlősen felballagtam érte a színpadra. Hopp, üzenet: „Két, mikállványnak látszó tárgy fekszik a teniszpályáknál a fűben.” Vajon hogy kerültek oda? Soha nem tudjuk meg. Ilyen apróságokon nem akadunk fenn. A lényeg, hogy az esti Ki mit tud?-on nem lesz gond a hanggal.

Kapcsolódó

Még több