A szívószál környezetszennyező, értem?

TÁBOROZTATÓ
PEOPLE TEAM tábor

Panna régi PT-s, mert gyerekként a PEOPLE TEAM táborában töltötte a nyári szünet egy részét, azóta pedig táboroztatóként találkozhatsz vele. Ő mesélt most nekünk magáról és a PEOPLE TEAM-es élményeiről.

Mutatkozz be, kérlek!

Palotás Panna vagyok, elég régi PT-s. Budapesten születtem és élek jelenleg is. Szabadidőmben lovagolok. Szeretem a palacsintát, de más desszert is megfelel (bár a gyümölcsös sütiket annyira nem komálom). Régen nem szerettem a narancslevet, most már igen. Ha megkérdeznétek, hogy mitől félek a legjobban, azt válaszolnám, hogy semmitől, én egy bátor ember vagyok. Ha hozzátennétek, hogy fejtsem ki, azt mondanám, hogy az idő megállíthatatlan menetétől, amely lassan mindannyiunkat az elkerülhetetlen halál felé terel. Meg a poloskáktól. Jobban szeretem a tavaszt, mint a telet. Mert akkor melegebb van, de nem annyira, hogy már kellemetlen lenne. Nem vagyok jó annyira magyar nyelvtanból, azonban ha megkérnétek, hogy elemezzem Victor Hugo Oh! Je fus comme fou… című versét, ott helyben elszavalom nektek (persze nem magyarul, az durva lenne). Tanulás közben szeretek jazzt hallgatni, viszont nem szeretem, ha éttermekben szívószálat tesznek kérdés nélkül az italomba, mert az környezetszennyező. Valamint megnyugtatónak találom, ha sétálok, és egy fa ágai között megcirógatják a napsugarak az arcomat. Néha, amikor úgy érzem, mindennek vége, próbálom eszembe juttatni a következő idézetet: „A végén minden jóra fordul. Ha még nem jó, akkor nincs itt a vége.” Ez a The Best Exotic Marigold Hotelből van. Az egy film. Szerintem nagyon sok rejlik benne. Ennyi.

Stresszeltél valaha a táborban? Hogyan kezelted?

Igen. Elmentem aludni. Aztán felkeltem, és ettem egy jégkrémet. Utána már jobb lett.

Mi volt a legdurvább táboros melód?

Egyszer kajaügyeletben voltam „beugró”. Reggel volt, zsongtak nyilván a gyerekek, mentek enni, inni, mulatozni. Egyszer csak megjelent Ricsi egy jégkrémmel. Meg kellett győznöm, hogy nem mehet el trambulinozni, amíg meg nem ette a jégkrémet. Nem volt piskóta egy feladat.

Mit irigyelsz a táborozóktól?

Az alvást. Meg kicsit talán azt a pozitív kisugárzást is, mely megsegíti őket az élet által eléjük tárt folyamatos kihívásokkal szemben. De főként az alvást.

Mi a legnagyobb tábori felfedezésed?

Talán az, hogy a hangár szó a tábor határain kívül is jelent valamit. Azt hittem, ez is a táborban kifejlesztett titkos nyelv egy része, mint a PT-taka vagy a kismókus. De nem.


Kapcsolódó

Még több