Légy önmagad a táborban is!

TÁBOROZTATÓ
PEOPLE TEAM tábor

Ha nyár, akkor tábor. Meglehet, hogy a tanév közben visszafogottan viselkedsz, de egy táborban ellazulhatsz, új emberekkel ismerkedhetsz meg, ráadásul fejlődhetsz is. Ez csak néhány lehetséges pozitívum, de Lili, a PEOPLE TEAM táboroztatója egyéb okok miatt is ajánlja a táborozást.

Miért fontos a táborozás?

Egy nyári táborban megismerhetsz új embereket, új dolgokat tanulhatsz, jó társaságban, hasznosan töltheted a nyarat, fejlődhetsz az adott területen (az általad választott szekcióban), kitombolhatod magad, kulturált keretek között szórakozhatsz, sportolhatsz, megismerheted más gyerekek szokásait. Egyénileg és csapatban is kipróbálhatod magad. Bulizhatsz.

Adj tanácsokat első táborozóknak!

Légy önmagad, engedd el magad, lazulj el, légy nyitott, élvezd az együtt töltött időt, keress új barátokat, tanulj sokat, kezdeményezz, használd ki az időt, játssz!

Milyen tanácsokat adnál a szülőknek?

Engedjék a gyermekeknek, hogy maguk válasszanak témakört, és engedjék, hogy ott aludhassanak, ne hívogassák őket állandóan, bízzanak meg bennük.

Hogyan kezelnéd egy gyerek honvágyát?

Megpróbálnám elterelni a figyelmét, mesélnék a saját élményeimről, keresnék neki elfoglaltságot, bemutatnék új gyerekeket.

Sikerült táborban hosszú távú barátságokat kötnöd?

Igen, de sajnos az utóbbi időben nincs lehetőségünk személyes találkozásokra egyéb elfoglaltságok miatt.

Milyen új ismereteket köszönhetsz a táborozásnak táboroztatóként?

Megtanulhatok csapatban dolgozni, felelősséget vállalni.

A legtutibb táboros program az…

Esti közös játék, mert későn van, jó zene szól, és összekovácsolódik a társaság.

Táboroztatóként mit vársz a tábortól?

Egy fergeteges bulit és komoly munkát, új barátokat, sok tapasztalatot, amit a jövőben hasznosítani tudok, rengeteg vidámságot, nevetést, új élethelyzeteket, feladatokat, kihívásokat, önmagam megismerését.

Ha egy gyerek halálra bosszant, mi a megoldás?

Nagy levegőt veszek, megpróbálom kideríteni, hogy mi a probléma, meghallgatom, megnyugtatom, és a lehető legjobb tanácsot próbálom adni neki; ha nem sikerül, segítséget kérek.

Mondj 10 hozzávalót a cool táborhoz!

Számomra a legfontosabb dolgok – nem csak a táborban: barátság, szeretet, elfogadás, vidámság, odafigyelés, bátorság, kezdeményezőkészség, jókedv, humor, nyitottság.

Fantasztikus sikerélményed volt gyerekekkel, amikor…

Az elmúlt évben gyerekekre vigyáztam egy nyári táborban, ahol egy 8 éves kislány annyira megkedvelt, hogy amikor kisebb baleset érte, kimondottan engem keresett, hogy megvigasztaljam, és segítsek neki.

Tartasz valamitől?

Nem biztos, hogy helyt tudok állni egy-egy nehéz szituációban, illetve hogy elfogadnak-e olyannak, amilyen vagyok.

Mire vagy kíváncsi a táborral kapcsolatban?

Meg tudom-e találni a helyem egy új helyzetben, új emberek között? Szimpatizálnak-e majd velem a táborozók?

Mit fogsz bebizonyítani magadnak?

Hogy képes vagyok különböző problémás helyzeteket a helyén kezelni, és azt is szeretném bebizonyítani magamnak, hogy nem annyira nehéz sok ember előtt beszélni, mint ahogy azt gondolnám.

Kapcsolódó

Még több