Beazonosított érzelmek

TÁBOROZTATÓ
PEOPLE TEAM tábor

Egy szuper táborban aktívan pihenhetsz. Erről beszélgettünk a PEOPLE TEAM (PT) táboroztatójával, Báldorral.

Miért fontos a táborozás?

A gyermekek szociális készségeit és önállóságát növeli, mely önbizalmat ad, és a későbbiekben bátrabban, megoldás-központúan veszik a megakadásokat. Továbbá barátságokat köthetnek, megismerhetnek olyan dolgokat, melyekkel egyébként nem találkoznának, tehát kinyílik előttük a világ.

Volt honvágyad táborlakóként? Ha igen, hogyan kezelted?

Igen, olyankor a barátokra tereltem a figyelmem.

Hogyan kezelnéd egy gyerek honvágyát?

Először is beazonosítom az érzelmét. Például fél, vagy hiányzik neki valami, aztán annak tükrében kezelem.

Táboroztatóként mit vársz a tábortól?

Szerintem szuper, hogy a gyermekek élményekkel gazdagodva és kihívásokat teljesítve térhetnek haza. Ha ehhez hozzáadhatok, az már maga egy jó érzés. És persze a gyerekekkel való foglalkozás mindig feltölti az embert, nagyon kreatívak tudnak lenni, ha megnyitjuk számukra a kapukat.

Ha egy gyerek felbosszant, mi a megoldás?

Megölelni. Figyelni, mi az, ami miatt így reagál, és azt átbeszélni. Ha van rá lehetőség, mert egy konfliktus vagy tárgyi szükséglet váltja ki a „hisztit”, megoldani, pótolni.

Mondj 10 hozzávalót a cool táborhoz!

Figyelem magamra és a többiekre is, akik a környezetemben vannak, szeretet, pozitív szemléletmód, játékok, strand, labda, esti tánc, egy felnőtt, akihez bármikor fordulhat, határok.

Fantasztikus sikerélményed volt gyerekekkel, amikor…

Rácsodálkoztak, hogy más, akár pozitív oldalról is lehet nézni ugyanazt a kérdéskört. Amikor mondják, hogy „aha”, amikor együtt gondolkoznak, és továbbgondolják, amit az ember igyekszik nekik tanítani, lefordítják, és beillesztik a világukba.

Mire vagy kíváncsi az idei táborral kapcsolatban?

Mit lehet kihozni egy, a hagyományos pedagógiai irányelvektől eltérő hozzáállással. Gondolok itt arra, hogy a kikapcsolódás mint lehetőség mennyire van hatással az aktív figyelemre.

Kapcsolódó

Még több