Engedd el magad!

TÁBOROZTATÓ
PEOPLE TEAM tábor

Ne görcsölj rá a táborozásra! Ez egy egykori táborozó, ma már táboroztató tanácsa. Andrissal beszélgettünk a tapasztalatairól, valamint a PEOPLE TEAM nyári táboráról.

Miért fontos a táborozás?

A táborozás hozzájárul a gyerekek szociális fejlődéséhez, miközben barátságokra tehetnek szert, mozognak, érdekes és új dolgokat ismerhetnek meg, ráadásul egy ilyen tematizált tábor akár még katalizátorként is hathat a gyermek jövőjére, ami által könnyebben találja meg, amit élvezettel fog csinálni nagy korában is.

Milyen volt az első táboros élményed?

Az első, amire emlékszem, az egy edzőtábor volt a Balaton partján. Kicsit furcsa, kicsit ijesztő élmény, de egy rövid átmeneti időszak után imádtam minden pillanatát, a fagyizásokat, a strandolásokat, a versenyeket, még az edzéseket is.

Adj tanácsokat első táborozóknak!

Szerintem a legjobb tanács, amit egy első táborozónak lehet adni, hogy ne aggódjon, hogy mit gondolnak róla, ne húzódjon vissza, csak engedje el magát, élvezze ki a programokat, használja ki a lehetőségeket, kössön barátságokat!

Milyen tanácsokat adnál a szülőknek?

Ne aggódjon a gyerek miatt, ha esetleg valami probléma lenne, úgyis értesíteni fogják róla, a gyerekek jól érzik magukat, jól elvannak, rengeteg ember figyel rájuk. Nem kell hívogatni őket, hogy minden rendben van-e.

Volt honvágyad táborlakóként? Ha igen, hogyan kezelted?

Egyszer, nagyon kicsiként, de beszélhettem kicsit anyummal, aztán elkezdődtek a programok, és már szinte el is felejtettem az egészet.

Hogyan kezelnéd egy gyerek honvágyát?

A gyerekeket könnyű kizökkenteni, elterelni a figyelmüket, és ezt egy egyéb pozitív élménnyel helyettesíteni, ez legyen akár programváltás, beszéd a szülővel, akár egy cukorka.

Ha volt rossz tapasztalatod vagy élményed táborozáskor, hogyan és milyen segítséggel sikerült átlendülni rajta?

A jó társaság, egy kis vidám beszélgetés nálam mindig csodát tesz.

Sikerült táborban hosszú távú barátságokat kötnöd?

Igen.

A legtutibb táboros program a…

Sorverseny, mert kihozza a gyerekekből a lelkesedést, egy kis egészséges versengést, így beletesznek, amit tudnak, de mivel tényleges tétje nincs, így ha nem megy jól, akkor sincs szomorkodásra ok.

Táboroztatóként mit vársz a tábortól?

Elsősorban élményeket szeretnék szerezni és átadni a gyerekeknek, új embereket megismerni. Szeretek csapatban dolgozni, így remélem, egy dinamikusan működő és változatos társaság részese lehetek, valamint hasznos tagja lehetek a csapatnak.

Ha egy gyerek halálra bosszant, mi a megoldás?

Nem szabad gyerekesen hozzáállni, vagy szólni kell egy másik táboroztatónak, hogy együtt megoldjuk, vagy le kell foglalni a gyereket, hogy ne legyen fölös ideje, energiája rosszalkodni.

Mondj 10 hozzávalót a cool táborhoz!

Egy élményekkel dús táborhoz elengedhetetlen a jó társaság, a megfelelő hangulat, a zene, a jó programok, összeszedettség, pontosság, csapatmunka a táboroztatók részéről, barátságos, elfogadó társaság és nyitottság.

Fantasztikus sikerélményed volt gyerekekkel, amikor…

Amikor sikerül a gyerekekkel megértetni, hogy azért vagyunk itt, hogy ők jó élményeket szerezzenek, jól szórakozzanak, és beleélik magukat a programokba, élvezik, és ezáltal a legnagyobb a fun factor.

Tartasz valamitől?

Új hely és új társaság révén kicsit tartok attól, hogy hogyan fogok tudni beilleszkedni, milyenek lesznek a táboroztatótársaim, hogyan tudunk majd együttműködni, milyen lesz a hangulat.

Mire vagy kíváncsi a táborral kapcsolatban?

Többek között kíváncsi vagyok arra, hogy egy viszonylag ismeretlen, új társasággal hogyan fogok tudni hatékonyan együttműködni.

Mit fogsz bebizonyítani magadnak?

Azt, hogy kreatívan meg tudok oldani újszerű feladatokat, és feltalálom magam eddig ismeretlen helyzetekben.

Kapcsolódó

Még több