Talált valaki egy piros tornacipőt…

PT-MESÉK
PEOPLE TEAM tábor

…az egyik sárga széknél a hangár előtt?

Július 28. 20:47:13

Kicsit szakaszosan jutnak eszembe az információk. Az üzenetfolyamban pörögnek a bejegyzések. Remélem, nem szúr közbe senki egy kárörvendő szmájlit, sem valami mást. Akkor előfordulhat, hogy a cipőm helyett a zöld épület 301-es szobájának lakóit fogják a teherautó mellett keresni… ráadásul zokniban. Hiába, nagyüzem van az esti program alatt.

Kezdek kétségbeesni. A kedvenc tornacsukám volt. Levettem, mert délután kialakult egy spontán vízipisztolycsata, és nem akartam, hogy elázzon. Aztán annyira megfeledkeztem róla, hogy mezítláb mentem ügyelni, utána meg csapatgyűlés volt. A vacsoraosztáshoz gyorsan belebújtam a papucsomba. Evés után kezdtem keresni a lábbelimet. Természetesen nem találtam sehol.

Megnéztem a talált tárgyak dobozában. Volt ott minden: a kulacstól elkezdve a koszos pólón át fogszabályzóig, de 41-es méretű, piros Dorko nem. Kerestem az irodában is. A táborvezetők összeráncolt homlokkal közölték, hogy sem a nyomtató, sem az aktahegyek alatt nem rejtegetnek semmit. Különben is veszélybe került az esti program: a fellépő zenekar a dugóban ragadt az autópályán. Válságstábi megbeszélés van.

Érdeklődtem a büfében. A büfések be sem engedtek a birodalmukba. Oda földi halandó csak egészségügyi alkalmassági vizsgálat után mehet be. Biztosítottak arról, hogy a cipőmet nem sütötték bele egyik melegszendvicsbe sem. Utolsó reményem a raktár maradt, de rossz pillanatban zavartam meg a tárolóhelyiség őrét. Épp egy halom felborult indiánsátor alól próbált meg kimászni. Inkább nem zavartam apró-cseprő problémáimmal. Úgy döntöttem, hogy a nyilvánossághoz fordulok. És megérte: már meg is jött a válasz! A cipőm nem veszett el, hanem nagyon fontos feladatot kapott: űrhajót alakít a médiások animációs filmjében. Elnézést kérnek, de a nagy rohanásban nem volt idejük szólni.

Program után felvágtatok a filmesek termébe, és megnézem a felvételeket. Remélem, szerepelni fogok a stáblistán mint az egyik főszereplő tárgy gazdája. A cipőm már elindult a világsiker útján. Most rajtam a sor!

Kapcsolódó

Még több