Feketék és kékek, fussatok…

PT-MESÉK
PEOPLE TEAM tábor

…a kendődért, a világoszöldeket meg keresi két gyerek!

Július 31. 16:16

Még mielőtt megérkeztek a gyerekek, kisorsoltuk, hogy melyik színt melyik csapatvezetés kapja. Egy teamhez három kapitány tartozik. A miénk egy jól összeszokott társaság, már évek óta együtt dolgozunk. Szinte minden évben a feketék voltunk, de idén megszakadt a hagyomány: a kék kendőket kaptuk. Nem baj, ez lehet, hogy egy jel a megújulásra.

Attól függően, hogy hány gyerek táborozik, tíz-tizenkét féle színű kendőt osztunk ki. Egy csapatban 30-40 gyerek játszik. Mindenféle korúak, fiúk-lányok vegyesen. Azt azért elárulhatom, hogy kicsit szoktunk csalni. A csapatbeosztás úgy zajlik, hogy egymástól egyenlő távolságra felállnak a kapitányi hármasok. Először a 7–8 évesek futhatnak oda egy tetszőleges, számukra szimpatikus trióhoz. Aztán jönnek a 9–10 évesek, és így tovább a kamasz, 16–17 éves táborozókig. Minden kapitánynál ugyanannyi kendő van. Így nem fordulhat elő, hogy az egyik csapatban 15-en, a másikban 55-en vannak. Persze a régi táborozók ezzel teljesen tisztában vannak, ezért már jó előre kilobbiznak maguknak néhány kendőt a kedvenc csapatvezetőjüknél.

Nincs ez nálam sem másképp, a kedvenc gyerekseregem már jó előre lekötötte a kendők felét. Sokan már kész csapatnevekkel és -indulókkal érkeznek. Nem véletlen, hiszen az egész hetes versengés célja a PT-aranykupa elnyerése. Ennél nagyobb dicsőség nem is létezik számukra a világon. Számomra sem. Az évek során már 3-szor akasztották a nyakamba az aranyérmet és ihattam gyerekpezsgőt a serlegből. Remélem, idén is így lesz!

Kapcsolódó

Még több