Unatkozni biztos nem fogsz

TÁBOROZTATÓ
PEOPLE TEAM tábor

Rengeteg program, sok jó fej ember. A PEOPLE TEAM nyári táborában senki sem lógatja az orrát, erről gondoskodnak a szervezők és az animátorok (ún. mókusok). Utóbbiak közül Barbi mesélt a PT-ről.

Miért fontos a táborozás?

A táborozás által új tapasztalatokra és barátokra lehet szert tenni, ráadásul mivel szekciót is lehet választani, ezért hasonló érdeklődésű emberekkel találkozhatsz. Ezenkívül a szekciókon belül rengeteg új dolgot lehet tanulni egy-egy témáról. Az én gyerekkorom biztos, hogy nem lett volna teljes a PT-s táborok nélkül.

Milyen volt az első táboros élményed?

Amikor először jártam a PT-ben, a húgommal mentem két hét angoltáborba. Senkit nem ismertünk egymáson kívül, ráadásul ez volt életünk első ottalvós tábora. Először a szobatársunkat, majd az angolcsoportjainkba járókat ismertük meg. És mindketten meglepődtünk, hogy milyen nyitottak az emberek, és hogy mekkora buli az egész tábor. Végül a második hét végén sírva váltunk el az új barátainktól.

Adj tanácsokat első táborozóknak!

Ne félj attól, hogy egyedül leszel, mert mindenki szívesen ismer meg új embereket. Ráadásul rengeteg csapatépítő program van, ami segít az ismerkedésben. Bármi problémád akad, nyugodtan fordulj a mókusokhoz, mert mindig aranyosak és segítőkészek.

Milyen tanácsokat adnál a szülőknek?

Semmiképp ne féltsék a gyereküket, mert a legjobb kezekben vannak. Unatkozni és egyedül maradni biztosan nem fognak, mert rengeteg program van, ami az ismerkedésben is segít.

Volt honvágyad táborlakóként?

Szerencsére nem volt.

Hogyan kezelnéd egy gyerek honvágyát?

Először megpróbálnám megnyugtatni, majd felhívnám a szüleit, hogy ők is beszéljenek vele. Ezután, ha még szükséges, akkor beszélgetnék vele egy kicsit.

Ha volt rossz tapasztalatod vagy élményed táborozáskor, hogyan és milyen segítséggel sikerült átlendülni rajta?

Volt, hogy egy nagyobb drámába keveredtünk, és a végén mindenki sírt. Hozzánk akkor mókusok jöttek oda, és együtt átbeszéltük, hogy mi és miért történt, majd megoldottuk a problémát.

Sikerült táborban hosszú távú barátságokat kötnöd?

Habár amikor először mentem táborba, soha nem számítottam volna rá, de sikerült hosszú távú barátságokat kötnöm. Miattuk jöttem az utána elkövetkezendő két évben is vissza a táborba, és mindig élmény volt.

Milyen új ismereteket köszönhetsz a táborozásnak táboroztatóként?

A problémamegoldó képességem biztosan fejlődni fog, mivel rengeteg új problémával kell majd szembenéznünk. És egy számomra teljesen ismeretlen, hatalmas csapat része leszek, így a csapatszellem is nagyon fontos.

A legtutibb táboros program a…

A vízi csata a legjobb és a legidőtlenebb program, főleg a nyári hőségben.

Mi a kedvenc helyed a táborban?

A hangár: ha unatkozom, akkor is tudok a büfésekkel beszélgetni (mert nagyon aranyosak), és majdnem bármikor tudok enni. Teniszpálya: rengetegszer néztünk innen naplementét, és beszélgettünk barátokkal.

Mi (lesz) táboroztatóként a PT-ben a legjobb?

Egy új közösség tagja leszek, de mégis meglesz ugyanaz a tábori hangulat, mint amikor még csak táborozó voltam.

Táboroztatóként mit vársz a tábortól?

Remélem, hogy meg fogok ismerkedni új emberekkel, és hogy legalább olyan jól érzem magam majd táboroztatóként, mint anno táborozóként. Ez lesz az első munkám, szóval biztosan egy csomó új és hasznos dolgot fogok tanulni, és tapasztalatot szerezni.

Ha egy gyerek halálra bosszant, mi a megoldás?

Nyugodt maradok. Megpróbálok beszélni vele, lenyugtatni őt, és megértetni vele a saját álláspontomat. Ha ez nem sikerül, akkor segítséget kérek valakitől.

Mondj 10 hozzávalót a cool táborhoz!

– Jó kaja
– Ütős programok
– Jó időjárás, és ha rossz is az idő, akkor is legyenek jó programok, és legyen jó a hangulat
– Jó hangulat
– Ismert/jó nyári zenék
– Csapatépítő programok
– Nyitott emberek
– Kedves táboroztatók
– Egyenpóló, amit alá lehet íratni
– Közös tánc

Mikor nevettél legnagyobbat a táborban?

Nem tudnék egy alkalmat kiválasztani, amikor a legnagyobbat nevettünk a barátaimmal, mert végig jól éreztük magunkat, és egymás társaságában szinte bármin tudtunk nevetni.

Melyik volt a legjobb tábori pillanat?

Amikor még volt „pénzlopós” játék (Koboldok városa), és megkergettük azokat, akik a kicsiktől loptak. Vagy amikor jósoltak nekünk a mókusok, és nagyon kalandosnak tűnt a jövőm.

Fantasztikus sikerélményed volt gyerekekkel, amikor…

Amikor a legkisebb húgomra és a barátnőire kellett vigyázni. Eleinte nagyon féltem tőle, mert öt év van közöttünk, de végül együtt társasoztunk, meg segítettem nekik a konyhában sütit sütni. Végül én is meg ők is jól érezték magukat.

Tartasz valamitől?

Kicsit tartok attól, hogy túl fiatalnak talál majd a többi mókus, vagy hogy esetleg az idősebbek kevésbé lesznek nyitottak megismerkedni velem.

Mire vagy kíváncsi a táborral kapcsolatban?

Kíváncsi vagyok arra, hogy milyen lehet egy ilyen tábor a táboroztatók szemszögéből, és hogy vajon fárasztóbb-e, mint táborozónak lenni.

Mit fogsz bebizonyítani magadnak?

Be fogom bizonyítani magamnak, hogy jó csapatjátékos vagyok, és hogy ki tudom hozni a maximumot magamból.

Kapcsolódó

Még több