Irodalmat nem csak úgy lehet tanulni, mint az iskolában

TÁBOROZTATÓ
PEOPLE TEAM tábor gyerekszemmel

Egy táborban az oktatók is jó fejek. Az egyik PT-s tanárral beszélgettünk.

Miért fontos a táborozás?

Mert én is rengeteget tanultam és rengeteg élményt szereztem a legkülönfélébb táborokban, ezt szeretném továbbadni. Fontos, hogy gyerekként megtapasztaljunk egy csomó olyan dolgot, amiről nem is gondolnánk, hogy érdekelne bennünket, vagy azzal is szembesüljünk, ami távol áll tőlünk. Az iskola súlyokat rak ránk, kötelezővé tesz dolgokat, egy táborban a magunk módján, a saját igényeink szerint lehetünk részei ennek, így kerülve el a kényelmetlen, számunkra nehéz helyzeteket.

Milyen tanácsokat adnál a szülőknek?

Ne féltsék a gyerekeket, vigyázunk rájuk. És ne azzal a céllal hozzák őket, mint ha iskolába vinnék; elsősorban élményekért és szórakozásért jönnek, ami tanulással egészül ki.

Ha egy gyerek bosszant, mi a megoldás?

Kedvesen szólok neki, hogy nem így kellene viselkednie. Ha valamit ügyesen csinál, megdicsérem, talán jobban is, mint a többieket, hogy érezze, figyelünk rá.

Fantasztikus sikerélményed volt gyerekekkel, amikor…

Olyan is megmutatta a tábor végére az írását, aki egyszer sem volt hajlandó, hiába kértük. Megnyílt előttünk, a csoport és előttem, pedig korábban zárkózott volt. Ez bizonyította, hogy a közös alkotás kitágítja az emberek figyelmét, és nyitottabbá teszi őket.

Mire vagy kíváncsi a táborral kapcsolatban?

Milyen csapatom lesz idén, és hányan jönnek az írótáborba. Illetve hoznak-e esetleg magukkal írást.

Kapcsolódó

Még több