Stresszkezelés Bandival

TÁBOROZTATÓ
PEOPLE TEAM tábor

A PEOPLE TEAM dróntáborának tanára, Bandi jótanácsokat ad – érdemes megfogadnod ezeket, aztán pedig kipróbálnod a PT valamelyik szekcióját!

Stresszeltél valaha a táborban? Hogyan kezelted?

Amikor stresszről beszélünk, először meg kell találnunk az okot. Úgy gondolom, hogy rendkívül fontos, hogy nyugodtak maradjunk. Ezt a tulajdonságot mindig használom – legyen szó munkáról, tanulásról vagy a hobbijaimról. A bevált módszerem segítségével képes vagyok megszüntetni a stresszt, így soha nem volt problémám ezzel a PT-ben. Ezért is fontos, hogy mindig megkeressük a gyökérproblémát. Például munkahelyi stressznél lehetséges, hogy túl sok munkát vállalunk magunkra, vagy nehezen kezeljük a határidőket. Ha az okokat felismerjük, megtehetjük a szükséges lépéseket annak érdekében, hogy csökkentsük a stresszt. Az időkezelés rendkívül fontos ebből a szempontból. Ha mindent időben elvégzünk, kisebb az esélye annak, hogy felhalmozódik a stressz. Meg kell tanulnunk prioritásokat állítani, és hatékonyan beosztani az időnket. Ez lehetővé teszi, hogy nyugodtan és hatékonyan végezzük el a feladatokat. Emellett fontos, hogy olyan tevékenységeket találjunk, amelyek segítenek nekünk ellazulni és kikapcsolódni. Ez lehet például a sport, a meditáció vagy valamilyen hobbi. (Az én esetemben a drónok reptetése és a barátokkal találkozás segít megnyugodni.) Ezek az aktivitások megteremthetik a belső egyensúlyt. Összességében tehát a stressz csökkentése érdekében fontos, hogy megkeressük annak okait, célokat tűzzünk ki, hatékonyan kezeljük az időnket, és találjunk olyan tevékenységeket, amelyek segítenek ellazulni. A nyugodt életmód hozzájárulhat az általános jóllétünk és boldogságunk javításához.

A legfurább kajálásod vagy kajád a táborban?

Nem volt legfurább kajálásom, nem vagyok finnyás ember. A kajálásokban inkább az tetszett, hogy új emberek mellé ülhettem, és ismerkedhettem. A pizzaesték voltak a legjobbak.

Mi volt a legjobb táboros melód?

Nagyon szeretek új dolgokat tanítani másoknak. Dróntanárként megtaníthattam a gyerekeket drónokat reptetni, és megoszthattam velük a tapasztalataimat.

Mit irigyelsz a táborozóktól?

Szerintem nincs mit irigyelni a táborozóktól. Táboroztatóként nagyon hasonlít az élet a PT-ben a táborozókéra, csak hát ugyebár táboroztatóként ehhez jön a felelősség is.

Mi a legnagyobb tábori felfedezésed?

Tetszett, hogy része lehettem a szervezésnek, és beláthattam a kulisszák mögé, hogy hogyan készülnek a programok. Mindig mindent alaposan megbeszéltünk, és elégedettséggel töltött el, hogy a tervezgetések után minden megvalósult, és felejthetetlen élményeket tudtunk nyújtani a gyerekeknek.

Mondj egy élményt abból az időből, amikor még táborozó voltál!

Az esti program után mentünk vissza a hangárba, és akkor előtte teljesen spontán elkezdtünk táncolni jó öreg magyar dalokra. Már addig táncoltunk, hogy elég sok mókus és tanár összegyűlt körülöttünk. Nagyon jó fejek voltak, mert beszálltak egy utolsó számra, és csak utána küldtek el minket aludni.


Kapcsolódó

Még több