Felelősség, fejlődés

TÁBOROZTATÓ
PEOPLE TEAM tábor gyerekszemmel

Van az úgy, hogy annyira megtetszik egy nyári tábor, hogy felnőttként is visszajárnál oda. Beni is lelkes törzstag, a PT egyik „mókusa”. Gyerekként kezdte.

Miért fontos a táborozás?

A közösségi élmény csak hasznos lehet, a PT-ben pedig több száz gyerek között ez nagyon egyszerű. Fontosnak tartom, hogy a nyári hétköznapok is tartalmasan teljenek, én is így szeretem tölteni a szünetet. Új ismeretségeket, barátságokat köthetünk. A környezetváltozás is jó hatással lehet a gyerekekre.

Adj tanácsokat első táborozóknak!

Ne féljenek odamenni másokhoz, és beszélgetni, barátkozni! A PT-ben nem kell tartani attól, hogy furán néznek emiatt valakire, sőt épp az a lényeg, ezért vannak ott a többiek is.

Volt honvágyad táborlakóként? Ha igen, hogyan kezelted?

Nem, viszont PT-honvágyam volt, amikor hazajöttem!

Ha volt rossz tapasztalatod vagy élményed táborozáskor, hogyan és milyen segítséggel sikerült átlendülni rajta?

Szerencsére ilyen nem volt.

Milyen új ismereteket köszönhetsz a táborozásnak táboroztatóként?

A felelősségvállalást elsősorban, de a közösségszervezés terén is fejlődni szeretnék.

Mi a kedvenc helyed a táborban?

A hangár. Ott mindig történik valami – vagy épp minden. Mindig ott voltunk, amikor szabad program volt, a szobában ücsörgés helyett.

Táboroztatóként mit vársz a tábortól?

Remélem, egy új szemszögből ismerhetem majd meg a PT-t. Lenyűgöz az a szervezett munka, amit a mókusok, tanárok, kismókusok, mentorok és táborvezetők együtt hoznak létre. Ebben én is szeretnék részt venni.

Ha egy gyerek halálra bosszant, mi a megoldás?

Engem nem lehet halálra bosszantani, acélidegeim vannak. Nagyon türelmes ember vagyok, hiszem, hogy a gyerekekkel is ugyanúgy meg lehet beszélni a konfliktushelyzeteket, legvégső esetben ott a humor.

Mikor nevettél legnagyobbat a táborban?

Nem tudom pontosan felidézni, de valahogy mindig takarodó után jutottak eszünkbe a legviccesebb dolgok.

Fantasztikus sikerélményed volt gyerekekkel, amikor…

Amikor a tavalyi PT-ben kibékítettünk néhány kisgyereket, akik összevesztek valamin. És sok éve járok edzőtáborba (tánc), mivel ott szinte a legidősebb voltam, akaratlanul is kivettem a részem a kisebbek terelgetéséből, hozzám is fordulhattak segítségért.

Kapcsolódó

Még több