Csak a kutyám hiányzott

TÁBOROZTATÓ
PEOPLE TEAM tábor

Nincs azzal gond, ha nem érzel honvágyat egy idegen helyen. Dóri, a PEOPLE TEAM nyári táborának fiatal táboroztatója korábban maga is PT-s táborozó volt, és annyira jól érezte magát a pörgős gyerekfesztiválon, hogy egyedül a kutyáját hiányolta. Lássuk, mit mondott még a PT-ről!

Miért fontos a táborozás?

A gyerekeknek szüksége van új élményekre, barátokra és új környezetre. Meg kell tanulniuk a táboroztatókhoz és a táborlakókhoz alkalmazkodniuk, beilleszkedniük. Szerintem egy tábor a tökéletes hely a szociális normák megtanulására. A kisebb gyerekek így megtanulhatnak elszakadni a szüleiktől hosszabb időintervallumokra.

Milyen volt az első táboros élményed?

Az esti tánc. Még nem nagyon ismertem senkit, de nagyon jó volt egy közösségben lenni mindenkivel.

Adj tanácsokat első táborozóknak!

Ne izgulj, légy barátságos; sose tudod, kivel találkozol. Ne aggódj, lesz, aki segít, támogat, neked csak jól kell magad érezni. Ne azon gondolkozz, hogy mi lehet otthon, hanem hogy mi van veled.

Milyen tanácsokat adnál a szülőknek?

Ne aggódjanak, a gyerekeik biztonságban vannak, és jól érzik magukat. Bízzanak bennük, hogy feltalálják magukat, és biztos kezekben vannak.

Volt honvágyad táborlakóként? Ha igen, hogyan kezelted?

Nem nagyon, csak a kutyám hiányzott. A szüleimet bármikor felhívhattam, de otthon jobban hiányzott a tábor.

Hogyan kezelnéd egy gyerek honvágyát?

Először próbálnám elterelni a figyelmét, ha ez nem megy, felhívnám a szüleit, csinálnék vele olyan dolgokat, amiket otthon szokott, összehívnám a barátait, és együtt felvidítanánk.

Ha volt rossz tapasztalatod vagy élményed táborozáskor, hogyan és milyen segítséggel sikerült átlendülni rajta?

Egyszer megfáztam, de az orvosok és a mókusok nagyon segítőkészek voltak, szóval ez is egy pozitív élmény volt igazából.

Sikerült táborban hosszú távú barátságokat kötnöd?

Igen, a legtöbb barátságomat a táborban kötöttem, és a legtöbb táborbeli barátommal még mindig tartom a kapcsolatot. Meglepő, milyen rövid idő alatt tud az ember szoros barátságokat kötni.

Milyen új ismereteket köszönhetsz a táborozásnak táboroztatóként?

Megtanulhatok gyerekeket új helyzetekben kezelni, emellett sok tapasztalatot gyűjthetek a csapatmunkával kapcsolatban. Ezenfelül sok új embert ismerhetek meg és jóbarátokat szerezhetek.

A legtutibb táboros program az…

Esti tánc. Összehoz mindenkit, és jól elfáradunk estére.

Mi a kedvenc helyed a táborban?

A hangár. Nagyon hangulatos, plusz ott a büfé. Nyugodtan lehet beszélgetni, az ottani foglalkozások mindig jók. Ha tehetném, minden időmet ott tölteném.

Mi (lesz) táboroztatóként a PT-ben a legjobb?

Sok hozzám hasonló emberrel dolgozhatok együtt, és sok tapasztalatot szerezhetek.

Táboroztatóként mit vársz a tábortól?

Jó közösséget, sok rutint és jókedvet. Hasznos tapasztalatokat és egy jó munkaközösséget várok a tábortól. Emellett a gyerekekkel való foglalkozásról is szeretnék tanulni, nagyobb közösségek kezelését stb.

Ha egy gyerek halálra bosszant, mi a megoldás?

Először próbálnám megismerni, megérteni, mi a baja, hátha tudok segíteni. Sokszor csak nem akarjuk meghallgatni a másik felet, pedig az megoldaná az egész problémát.

Mondj 10 hozzávalót a cool táborhoz!

– Jó zenék
– Esti tánc
– Jó kaják
– Jó fej, hozzáértő táborvezetők
– A legmenőbb barátok
– Változatos programok
– Vidám közös játékok
– A legjobb emlékek
– Sok nevetés
– Egy kis tanulás

Mikor nevettél legnagyobbat a táborban?

Bemutatták a filmet, amit a drámásokkal csináltunk. Mindenki nevetett, azóta is néha megnézem a filmet. Mind az elkészítés, mind a végeredmény nagyon jó volt.

Melyik volt a legjobb tábori pillanat?

Amikor összeházasodtam a barátommal a hangárban az esti program részeként. Még mindig megvan a madzag, amit kaptunk gyűrűként.

Fantasztikus sikerélményed volt gyerekekkel, amikor…

Amikor a kisfiú, akire vigyáztam, megtanult tőlem egy mondatot angolul. Nem is gondoltam volna, hogy egy mondat megtanítása ennyire boldoggá tesz. Ezután megtanultuk a rakétacsapat indulóját, ami nekem is egy kis kihívás volt.

Tartasz valamitől?

Nem akarok majd hazamenni. Egyáltalán nem lenne semmi énidőm, ami kicsit hiányozna. Vagy hogy olyan szobatársam lesz, akivel nem tudok jól kijönni.

Mire vagy kíváncsi a táborral kapcsolatban?

Vajon kikkel találkozok idén? Lesznek új barátaim? Remélem, jó munkatársaim lesznek, és jó élményekkel tele jövök haza.

Mit fogsz bebizonyítani magadnak?

Sikerül minden problémát megoldanom, nem riadok vissza semmitől sem. Várom a kihívásokat, és meg is fogom ezeket oldani.

Kapcsolódó

Még több