Imádom a tábori vibe-ot

TÁBOROZTATÓ
PEOPLE TEAM tábor

Ismerd meg a PEOPLE TEAM csapatát! Ezúttal Ákos, a PT egyik fiatal táboroztatója mesél magáról.

Mutatkozz be, kérlek!

Üdvözletem, a nevem Demendi Ákos. 18 éves vagyok, jelenleg informatikát, azon belül is leginkább programozást tanulok a BMSZC Petrik Lajos Két Tanítási Nyelvű Technikumban. Idén fogom megkezdeni az ötödik tanulmányi évemet a jelenlegi sulimban – kicsit már elegem van belőle, de azért még nyomom. Programozásból és 3D modellezésből viszonylag tájékozottnak érzem magamat, és nem bánom, ha másokat is be kell vezetnem a programozás világába, sőt igazán élvezem a tanítást, mert véleményem szerint ez egy olyanfajta tudás, amit mindenkinek hasznos lenne elsajátítania, mivel ebben van a jövő. Gyerekekkel is szeretek foglalkozni, feldob a vidámságuk és a tanulás iránti lelkesedésük. Persze csak akkor lelkesek, ha olyan dologról van szó, ami érdekli is őket, ezért is érdemes játékosan és fokozatosan bevezetni a gyerkőcöket egy témába, nehogy elárasszuk őket fölösleges információkkal. Az idei évem a PT-ben összesítve a hatodik lenne, és a második táboroztatóként. Rengeteg szuper emlékem van mind táborozóként, mind tanárként, illetve mókusként is. Egyszerűen imádom a PT „vibe”-ját, még nem találtam olyan nyári tábort, ami a PEOPLE TEAM közelébe ért volna. Maga a tábor hangulata, közössége és energiája egy olyan dolog, amit szerintem minden gyereknek át kell élnie legalább egyszer. És soha életemben nem pingpongoztam annyit, mint azon az elképesztő egy héten.

Stresszeltél valaha a táborban? Hogyan kezelted?

Akkor stresszeltem a legtöbbet a táborban, amikor a Blendert tanítottam, és az előző nap este terveltem ki, hogy mit fogok a következő nap tanítani, de a végén mindig sikerült. Sokat segített egy jó alvás vagy akár egy délutáni „power” nap a tanárpihenőkor.

Mi volt a legdurvább táboros melód?

Szerintem a legdurvább táboros melóm a molinó felrakása volt a foci- és kosárpálya kerítésére. Egyszerű feladatnak tűnt eleinte, viszont tűzött a nap, és egyfolytában leestek a már felrakott részek.

Ezt a szót vagy kifejezést csak a PT-ben hallhattad…

A leggyakrabban használt kifejezés, amit hallottam informatikatáborosként, az az volt, hogy a legtöbben valami ismeretlen oknál fogva az infóteremre folyosóként hivatkoztak. Ilyenkor kellett felvilágosítani az egyértelműen megzavarodott illetőt, hogy nem folyosónak, hanem teremnek hívják a kérdéses területet.

Mondj egy élményt abból az időből, amikor még táborozó voltál!

Az egyik évben, amikor a PT-ben voltam, szinte mindennap a pingpongasztal körül nyüzsögtünk a táboros barátaimmal. Órák vége, reggeli/ebéd/vacsora előtt vagy után, néha akár esti program közben mindenre a pingpongasztal volt a válasz. Rengeteg embert ismertem meg a varázslatos asztal körül.


Kapcsolódó

Még több