A fagyi nem ebéd, értem?!

TÁBOROZTATÓ
PEOPLE TEAM tábor gyerekszemmel

Táborozás előtt bizonyára meghallgatnál néhány hasznos tanácsot. Bogi, a PEOPLE TEAM nyári táborok egyik tanárának köszönhetően most első kézből olvashatsz ezekről.

Miért fontos a táborozás?

Ilyenkor olyan élményeket élhetünk át, amikre szerintem sehol máshol nincs lehetőség. A tábor egy külön kis világ, ahová jó elutazni 1-2-3 hétre, mert szinte egyáltalán nem hallatszik be a külvilág. Kicsit olyan, mint a Roxfort. Csak azokra az emberekre számíthatunk, akik ott vannak, és ez szerintem mindenkinek sokat tanít.

Adj tanácsokat első táborozóknak!

Aludj, amikor van rá lehetőséged! Igyál sok vizet és egyél gyümölcsöt! Tényleg. A büfés fagyi nem számít ebédnek. Ne mondj nemet az adandó kalandokra! Ha baj van, keress valakit!

Milyen tanácsokat adnál a szülőknek?

Ne aggódjatok sokat! A gyerekek jó kezekben vannak, és ha nem veszik fel a telefont, akkor valószínűleg éppen életre szóló élményeket szereznek.

Táboroztatóként mit vársz a tábortól?

Azt, hogy fejlődjek, tanuljak, és megismerjek nagyon különleges és tehetséges gyerekeket (azt hiszem, hogy mindegyik az). Illetve azt, hogy sokat mókázzak régi és új ismerősökkel. Szeretnék még trambulinozni is.

Ha egy gyerek halálra bosszant, mi a megoldás?

Elvonulás, WC-be zárkózás, majd nyugodt aggyal megtalálni azt az egy mondatot, amivel nem bántom őt se, és magamat se. Nem adom fel, amíg nem jutunk valamiféle kompromisszumra.

Mondj 10 hozzávalót a cool táborhoz!

– Jókedv

– Pizza

– Nevetés

– Tészta

– Nyár

– Fagyi

– Tábortánc

– Játékok

– Napsütés

– Gyerekek

Fantasztikus sikerélményed volt gyerekekkel, amikor…

Sikerült jó tanácsokat adnom, és elkészült az, amit elképzeltek. Aztán láttam rajtuk, hogy elégedettek, és jól érzik magukat közben, ami az én érdemem is volt. Szerettem hasznosítani azt, amit addig tanultam a suliban.

Tartasz valamitől?

Kicsit tartok attól, hogy lesz olyan dolog, amiben nem tudok a gyerekeknek segíteni, mert nincs hozzá elég tudásom.

Mire vagy kíváncsi a táborral kapcsolatban?

Arra vagyok kíváncsi, hogy milyen különleges programok lesznek idén a táborban, és kiket fogok megismerni ott.

Mit fogsz bebizonyítani magadnak?

Be fogom bizonyítani, hogy megy ez nekem, idén is olyan jó élmény lesz, mint eddig, és szuper nyár lesz.

Kapcsolódó

Még több