Szülinap a táborban

TÁBOROZTATÓ
PEOPLE TEAM tábor

Peti, a PEOPLE TEAM nyári táborának táboroztatója törlődött operációs rendszerről, születésnapokról és persze saját magáról mesélt. Ismerd meg a PT közösségét!

Mutatkozz be, kérlek!

Ferencz Péter Peti vagyok, az ELTE Radnóti Miklós Gimnázium tanulója. Érdeklődésem inkább a reálos tárgyak felé húz, ezzel szeretnék később foglalkozni. Ezenkívül már kicsi korom óta tanulok angolul, ami mellett nemrég a franciát is elkezdtem tanulni. Kikapcsolódni általában zenével szoktam, mind hallgatni, mind amatőr szinten gitározni. Ha viszont mozgásról van szó, akkor a közeli gördeszkapályán szoktam eltölteni pár órát különböző trükkök elsajátításával. Ezek mellett programozási projekteken dolgozom, van, amiket megbízásból, van, amiket meg saját magamnak.

Stresszeltél valaha a táborban? Hogyan kezelted?

Szerintem az első tábora mindenkinek nehéz, főleg a legeleje. Nem ismertem senkit, és akkor voltam először egyhetes ottalvós táborban. Nagyon izgultam, de szerencsére az esti programon szerzett barátaimmal sikerült otthon éreznem magamat, és a mai napig tartom velük a kapcsolatot, még a PT-n kívül is.

Mi volt a legdurvább táboros melód?

Emlékszem a tavalyi év első napjára, amikor infós szekción voltam. A probléma csak annyi volt, hogy az este folyamán az összes gépről törlődött az operációs rendszer – ezzel ellentétben előző nap még tökéletesen működtek –, így újra kellett telepíteni az egész infótermet. Ezt a feladatot én és Dzsii oldottuk meg, utána ténylegesen elkezdődhetett az informatikaóra.

Milyen személyi pozíciót javasolnál a meglévők mellé?

Én nem változtatnék az eddigi rendszeren, szerintem jól működik.

Ezt a szót vagy kifejezést csak a PT-ben hallhattad…

Szolgáltatóház. Ez az a szó, amit a PT-n kívül nem igazán hallani máshol, és mindig a kedvelt esti program képét idézi fel bennem. Nagyon tetszik, hogy minden mókus/tanár valami sajátot ad bele, és a végén egy koherens, mégis hétről hétre különböző élvezetes esti program kerekedik belőle.

Mondj egy élményt abból az időből, amikor még táborozó voltál!

Emlékezetes pillanat volt, amikor megünnepeltük két barátomnak is a szülinapját, akiknek ez az időszak a PT-re esett. Pár barátunkkal kitaláltuk, hogy kimegyünk az Auchanba, és szerzünk nekik tortát és gyerekpezsgőt. A „titkos” bulira meghívtunk mindenkit a baráti körből, és egy élvezetes délutánt töltöttünk el együtt.


Kapcsolódó

Még több